Elk proefexamen bestaat uit 50 vragen. Hiervan dient u er 35 correct te beantwoorden om voor dit examen geslaagd te zijn. U verdient hiermee een certificaat. Heeft u minstens 3/4 van de te behalen certificaten behaald, dan bent u helemaal klaar voor het echte examen. 
Bij de lesstof toetsen zijn er andere aantallen vragen. Gemiddeld moet u hier 7 van de 10 vragen juist beantwoorden voor een voldoende.

Bij iedere vraag heeft u 3 (bij OV-pakketten 4) antwoordmogelijkheden.
Kies A,B,C (of D) en klik op ‘Volgende. U gaat automatisch naar de volgende vraag. U kunt altijd terug naar de vorige vraag door op de knop ‘Vorige’ te klikken.

Het is ook mogelijk om vragen tijdelijk te parkeren door op het icoon te klikken. Het icoon veranderd van kleur naar Aan het einde van de toets kunt u, voorafgaand aan het afsluiten, nog terug naar deze vraag. Gedurende het proefexamen kunt u ook stoppen. Klikt u dan op de knop ‘Opslaan’. Op ieder gewenst moment kunt u terugkeren naar de toets en verder gaan met vraag waar u gebleven was. Wanneer u alle vragen heeft beantwoord kunt u op ‘Afsluiten’ klikken. U krijgt direct uw resultaat te zien.

Uw gemaakte lesstof toets/examen verplaatst zich in uw overzicht op Mijn examens, naar helemaal onderaan. Wilt u de toets/examen nogmaals maken, klikt u dan op de toets of het examen in dit overzicht.